*|MC:SUBJECT|*

Proiectul meu profesional


Orice candidat, indiferent de nivelul de experienta, domeniul de activitate, sau studiile pe care le-a urmat trebuie sa aiba in vedere un proiect profesional. Aceasta notiune este destul de cunoscuta si dezbatuta in Franta si constituie un punct de plecare pentru orice candidatura pentru o bursa, un stagiu sau o oferta de munca.

Constientizarea proiectului profesional este firul conductor in definirea parcursului profesional si a carierei (cu ce studii continuam, ce formare alegem, ce stagiu urmarim, ce meserie sau in ce directie facem reconversia profesionala cand este cazul).

Pentru a evita luarea de decizii eronate in legatura cu cariera (ocuparea de pozitii in domenii care nu ne plac sau care nu ne aduc satisfactie profesionala), este indicat sa schitam si sa definim cat mai devreme un proiect profesional. Cum facem acest lucru? Echipa noastra face mai jos cateva sugestii pentru pasii de urmat.

1. Notati pe o foaie de hartie cuvinte cheie care definesc aptitudinile si competentele care va caracterizeaza. Ceea ce stiti sa faceti si ce v-ar placea sa faceti.
2. Notati care sunt domeniile care va plac si pe care ati dori sa le integrati, precum si numele potentialilor angajatori in aceste domenii.
3. Studiati si documentati-va pe internet despre oportunitatile care exista in aceste domenii. Este domeniul ales unul activ in tara dvs.? Este acest domeniu unul destul de dezvoltat si in strainatate? Care sunt noutatile economice in acest domeniu? Se gasesc oferte de munca suficiente in raport cu acest sector?
4. Intrebati-va care sunt companiile care angajeaza in acest domeniu? Ce salarii se ofera si daca acest salariu satisface nevoile si asteptarile dvs.
5. Cautati fise de post / anunturi de job-uri si studiati cerintele angajatorilor (calitati, competente, dimplome) pentru posturi similare.
6. Faceti o lista de studii si formari profesionale de urmat, cursuri private, etc. astfel incat sa va "slefuiti" profilul cat mai aproape de cel pe care angajatorii il cauta.
7. Aplicati la stagii si la primele dvs. job-uri alegand pe cat posibil pe cele mai apropiate de job-ul ideal; lucrul pe perioade lungi in domenii care nu corespund deloc cu profilul sau meseria pe care o doriti poate da nastere la o continua stare de neliniste si lipsa totala de satisfactie profesionala.

Facebook
Email
LinkedInLocuri de munca recomandate


Evidency
Expert solution
Evidency est éditeur d’une solution logicielle dédiée à la gestion ...

ATS EXPRESS SOLUTION SRL
Exploitant transport Bucarest
ATS, c’est plus de 18 ans d’expérience dans l’organisation de ...

Digidemat SRL
QA Software Tester
Digidemat is looking for a dynamic QA Software Tester to reinforce ...

Stefanini
Support Engineer (FRENCH)
Location: Romania Work City: Bucharest Job Category: Help Desk Description FRENCH speaker and looking for a job? Explore ...

FUNDATIA LYCEE FRANCAIS ANNA DE NOAILLES
Responsable « Paye et Administration du Personnel » Français langue de travail
Le Lycée Français Anne de Noailles propose un poste de :  Responsable ...

EXPLORE 100
Cadre didactice
Dragi prieteni, gradinita EXPLORE 100 din Mogosoaia deschide din luna ...Parteneri


CABINET FRANCOFON EXPERTIZA CONTABILA:


TOP ANGAJATOR: ALLIO Group - ALLIO Romania